Éttermek, vendéglátóegységek vízkezelési megoldásai

A sikeres éttermi szolgáltatás titka a kiváló minőségű víz!

Ha a vendég leül vacsorázni, azt szeretné, hogy az üvegedények csillogjanak. A Grundfos (korábban Culligan) vízkezelő megoldásaival az elmosott edények ragyogóan tiszták lesznek – büszke lehet rájuk!

Sőt, a vízlágyítóinkkal lágyított és kezelt víz csökkenti a mosogatószer-felhasználást, és segít csökkenteni mind a költségeket, mind vállalkozásának a környezetre gyakorolt hatását.

Vízkezelő berendezésekkel meghosszabbíthatja drága berendezései élettartamát is. A kemény víz károsíthatja a berendezéseit, ami miatt azok kevésbé hatékonyan működnek és hamarabb elhasználódnak. Biztosítsa beruházásainak hosszú élettartamát ipari vízszűrő, vízlágyító termékekkel.

A jó minőségű víz fontos szerepet játszik az ételek és az italok szakszerű elkészítésében is. A gőztálcáktól a kávé- és jég- és italautomatákig bárhol is legyen szüksége vízre, a Grundfos (korábban Culligan) gondoskodik róla, hogy vendégei a lehető legjobb minőséget kapják.

Kellemesebb íz és szag vegyszeres fertőtlenítés nélkül

A vízművek biztonsági okokból gyakran fertőtlenítő vegyszereket, például klórt, adagolnak a vízhez. Ez azonban rossz ízt, szagot okozhat.

A szemcsés aktívszenes szűrők megoldják ezt a fajta íz- és szagproblémát.

Tudjon meg többet szűrő- és vízlágyító berendezéseinkről!

Kemény víz és más vízproblémák

A vendéglátó ipari létesítmények legfontosabb berendezéstípusai a jéggépek, illetve a melegvizes  (24.kép)  készülékek, például kávéfőzők, párolóedények és mosogatógépek. Ha a víz halmazállapota változik, például folyékony állapotból (hő hatására) gőz halmazállapotúvá vagy folyékony állapotból (fagyasztás hatására) szilárd halmazállapotúvá válik, visszamaradnak bizonyos ásványi anyagok. Ezekből az ásványi anyagokból alakul ki aztán a vízkő, ami minden felületet beborít, amivel kapcsolatba kerül. A vízben található ásványi anyag mennyiségétől függ a víz keménységi foka. A vízművek által végzett vízkezelés nem változtat a víz keménységén.

A kemény víz okozza a csúnya foltokat az edényeken, és ne feledje, már 1 mm vízkő 10%-kal csökkentheti a hűtő- és fűtőberendezések hatékonyságát. Ez pedig magasabb energiafogyasztáshoz vezet. A vízkő szintén nagymértékben csökkentheti a készülékek élettartamát, valamint váratlan és költséges üzemi leállásokat okozhat.

A Grundfos (korábban Culligan) vízlágyítóit, vízszűrő berendezéseit és fordított ozmózisos rendszereit (amelyeket már több mint 80 éve folyamatosan fejlesztenek), világszerte sikeresen használják valamennyi vízprobléma leküzdésére.

Tudjon meg többet vízszűrő és vízlágyító berendezéseinkről!